Workshop: Design Thinking


Skapa business som ger positiv impact.

I en snabbt föränderlig värld behöver vi metoder som hjälper oss att navigera, att skapa nya affärer och att leverera resultat på lång sikt. Det är hög tid att testa nya arbetssätt för affärsinnovation och nya verktyg för att skapa hållbara affärsmodeller. Detta är en inbjudan att låta hållbarhet förflyttas från en personlig drivkraft eller ett lager att hängivet arbeta med, till att bli helt affärsdrivande för dig och ditt team.

We are Laja har mer än 15 års erfarenhet av innovationsarbete med näringsliv, kulturorganisationer, akademi och offentlig sektor. Det har givit oss en unik kompetens att möta komplexa utmaningar utifrån olika perspektiv. Vi arbetar med vetenskapligt beprövade metoder som hjälper oss att skapa nya affärsmöjligheter och engagera människor. Med oss under dagen är hållbarhetsexperten och agronomen Simon Strandvik från Greentime som arbetar med föreläsningar och hållbarhetsrådgivning.

För vem?

Kursen är för dig som:
  • leder eller ansvarar för ett utvecklingsarbete.
  • drivs av vetskapen att det finns bättre lösningar på dagens och framtidens utmaningar och att det finns fler affärsmöjligheter att hämta, som ännu inte har upptäckts.
  • vill skapa avtryck som består.

Du får

  • Den senaste forskningen om hållbar utveckling samt exempel på hur hållbarhet fungerar affärsdrivande för många verksamheter idag.
  • Kunskap om Design Thinking, en filosofi och en verktygslåda som möjliggör kreativ problemlösning, utvecklad på Stanford University.
  • Konkreta metoder som på djupet hjälper dig att skapa förståelse för människor som ska ta del av våra framtida lösningar, såväl medarbetare som kunder.
  • Kunskap om hur du engagerar ditt team i ett affärsdrivet hållbarhetsarbete.
  • Kunskap om affärsmodellering och vad som krävs för att skapa en riktning som leder arbetet mot nya affärsmöjligheter.
  • Ett utbildningsmaterial med verktyg att arbeta vidare med.

När, var, hur?

När: På förfrågan.

Var: We are Lajas Happy Place på Brukstorget, Birger Svenssons Väg 16 i Varberg. Ta tåget och en kort promenad eller bilen och parkera enkelt på Brukstorget i Varberg.

Hur: Utbildningen genomförs under en heldag. Därefter får du ett individuellt digitalt coachingtillfälle för att optimera effekten av din investering och integrera metoderna och kunskapen i dig och ditt team. Lunch och fika under dagen ingår (alla som är med digitalt får We are Lajas tångthé på posten). Önskas boende och övernattning, se här.

Investering: 8 950 kr per person exkl moms. Utbildningsmaterial ingår.