Utbildning: Sustainable Business Innovation 

Vi vet att innovationer är ett resultat av relationer och vi vet att det behövs nya perspektiv för att möta dagens och framtidens utmaningar. Det är hög tid att testa nya arbetssätt för affärsinnovation och nya verktyg för att skapa hållbara affärsmodeller. 

We are Laja har över 15 års erfarenhet av innovationsarbete med näringsliv, kulturorganisationer, akademi och offentlig sektor. I utbildningen Sustainable Business Innovation har vi skapat ett unikt upplägg där du får kunskap om filosofin Design Thinking samt ett upplägg för hur du lär dig applicera filosofin i ditt arbete genom att börja använda utvalda verktyg. 

Utbildningen innehåller en heldag i grupp tillsammans med 8-20 kursdeltagare. Därefter två individuella digitala coachingtillfällen för att optimera effekten av din investering och integrera metoderna i dig och ditt team. 

 

Utbildningen passar dig som: 

– är ansvarig för utvecklingsarbete inom produkt/tjänst, sälj/marknad eller hållbarhet/ESG.

– drivs av vetskapen att det finns bättre lösningar på dagens och framtidens utmaningar, att det finns fler affärsmöjligheter att hämta, som ännu inte har upptäckts.

– vill skapa avtryck som består

 

Du får:
– Kunskap om filosofin Design Thinking, utvecklad på Stanford University, som hjälper dig att:

  • lära känna kunden/användaren.
  • skapa innovationer som verkligen hjälper användaren/kunden på något vis, som skapar ett reellt värde för denne och därmed för din verksamhet.
  • snabbt testa idéer för att lära mer om marknaden, hållbarhet och/eller kvalitet.
  • optimera resurser (tid, energi och pengar).
  • ställa frågor för att öppna upp för fler möjligheter istället för att snabbt söka efter svar.

– Konkreta metoder för hur du skapar en övergripande vision för utvecklingsarbetet, utvecklar hypoteser och utforskar en utmaning på nya sätt.

– Konkreta metoder för hur du lär känna din målgrupp, kund och användare, exempelvis empathy map, persona och tidslinje.

– Konkreta metoder för hur du kan skapa och testa idéer som svarar upp mot en utmaning.

– Ett digitalt utbildningsmaterial med verktyg att arbeta vidare med.

 

När: 21 april, 8.30 – 16.30. Därefter två individuella digitala coachingtillfällen á 45 min för att optimera effekten och integrera metoderna i dig och ditt team. 

Var: Lajas Lab på FGL Store, Brukstorget, Varberg. Lunch och fika under dagen ingår. Önskas boende och övernattning tipsar vi om: visitvarberg.se/bo   

Hur: Anmälan genom mail till hello@wearelaja.com

Investering: 8 950 kr ex moms på faktura


Vi reserverar oss för eventuella förändringar.
Utbildningen genomförs med minimum 8 deltagare och max 20.